Sika

Sika on hauska korttipeli, joka soveltuu myös perheen pienimmille pelaajille. Se erottuu muista korttipeleistä siinä, että pelikortit levitetään pöydälle ympyrän muotoon. Kukaan ei halua tässä pelissä jäädä viimeiseksi, sillä hävinnyt pelaaja on ”sika”. Peli soveltuu loistavasti kahden pelaajan korttipeliksi, mutta siihen voi myös osallistua useampikin pelaaja kerralla. Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin pelin sääntöihin.

Miten pelata sika korttipeliä?

Sika on yksi kaikkein helpoimmista korttipeleistä. Peliin tarvitaan yksi tavallinen 52 kortin korttipakka sekä vähintään kaksi pelaajaa. Peli on siitä mukava, että mukaan mahtuvat kaikki halukkaat. Tarvittaessa mukaan voi ottaa myös toisen korttipakan, eikä peli siitä huonone.

Sika

Sika korttipeli säännöt

Sika korttipeli jakautuu kahteen eri osioon, jotka ovat tavallinen pelivaihe sekä korteista eroon pääseminen. Pelin alussa seuraa tavallinen pelivaihe ja loppukiri nostaa jännityksen kattoon, kun peruskortit ovat loppuneet pöydästä ja jokainen kisaa siitä, kuka pääsee ensimmäisenä eroon omista käsikorteistaan.

Kortit ja niiden jakaminen

Peliä pelataan tavallisella korttipakalla, joka sekoitetaan pelin alussa. Sen jälkeen kortit laitetaan pöydälle kuvapuoli alaspäin ympyrän muotoon. Yksi korteista käännetään ympyrän keskelle kuvapuoli ylöspäin. Jos pelaajia on mukana todella paljon, voidaan ottaa peliin mukaan vielä toinen korttipakka, jotta peli ei lopu liian lyhyeen. Pelaajille ei jaeta tässä vaiheessa kortteja, vaan niitä nostetaan käteen pelin aikana.

Pelin tavoite ja kulku

Pelissä tavoitteena on päästä ensimmäisenä eroon omista käsikorteistaan sen jälkeen, kun pöytäkortit on pelattu loppuun. Pelaaja, jolle jää viimeisenä kortteja käteensä on ”sika” ja häviää pelin.

Peli kulkee seuraavalla tavalla:

  1. Jakajan vasemmalla puolella istuva pelaaja aloittaa pelin.
  2. Pelaajat ottavat vuorollaan pöydästä kortteja itselleen niin kauan, kunnes saa käteensä samaa maata olevan kortin kuin ympyrän keskellä oleva näkyvä kortti on.
  3. Pelaaja lyö samaa maata olevan kortin ympyrän keskelle sekä lisäksi toisen vapaavalintaisen kortin, joka voi olla mitä tahansa maata.
  4. Jos pelaaja onnistuu nostamaan ensimmäisellä yrityksellä samaa maata olevan kortin, tulee hänen nostaa vielä toinen kortti, jonka laittaa ympyrän keskelle seuraavaa pelaajaa varten.
  5. Vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle, joka toimii samaan tapaan. Hän etsii samaa maata olevan kortin ja lyö uuden kortin pöytään.
  6. Kun kaikki pöytäkortit on pelattu, pelataan käsikortit loppuun.
  7. Jos kädessä ei ole enää samaa maata olevia kortteja, tulee pelaajan nostaa keskellä olevasta pinosta kortteja niin kauan, kunnes löytyy samaa maata oleva kortti.
  8. Ensimmäisenä eroon korteistaan päässyt pelaaja voittaa ja viimeiseksi jäänyt on ”sika”.

Miten voitan sika korttipelissä?

Sika korttipelissä voittaminen perustuu tuuriin. Tässä pelissä taidolla ei ole juurikaan merkitystä, sillä kaikki nostetut kortit tulevat sattumanvaraisesti, etkä voi päättää, mitä korttia milloinkin lyödään pöytään. Voit kuitenkin pelata itse vapaavalintaisen kortin taktisesti, mikäli tiedät, mitä korttia seuraavalla pelaajalla on kädessään.

Vinkkejä pelaamiseen

Koska Sika on lähinnä tuuripeli, on tärkeää lähteä pelaamaan rennolla otteella. Tässä pelissä tulee pyrkiä pitämään hauskaa. Jos haluat pyrkiä voittamaan pelin, voit halutessasi yrittää päätellä itsestäsi seuraavan pelaajan kortit ja pyrkiä pelaamaan omat korttisi niin, että hän joutuu suurimmalla todennäköisyydellä nostamaan itselleen kortteja.

Muunnelma

Sika korttipelistä löytyy myös toinen muunnelma, joka kulkee samalla nimellä. Siinä korttien keskellä voi pelata saman maan lisäksi myös samaa numeroa. Mukana ovat myös jokerikortit, eli kahdeksikot, jotka käyvät minkä tahansa numeron tai maan päälle. Kerättyjä kortteja ei nosteta käsikorteiksi, vaan ne pinotaan kunkin pelaajan eteen. Pinotut kortit nostetaan käsikorteiksi vasta, kun kaikki pöytäkortit on pelattu loppuun.

Jos mikään kortti ei sovi pelin lopussa pöytään, saa kortteja nostaa, mutta vain maksimissaan kolme kappaletta kerrallaan. Lisäksi keskelle saa lyödä useamman saman arvoisen kortin yhdellä vuorolla. Tämä muunnelma on hieman haastavampi kuin peruspeli, joten lisähaastetta kaipaavalle se on hyvä valinta.

Yhteenveto sika korttipelistä

Sika on viihdyttävä korttipeli, jossa voittaminen perustuu hyvin pitkälti tuuriin. Siksi se sopii loistavasti lasten peliksi tai ensimmäiseksi opeteltavaksi korttipeliksi. Jos kaipaat enemmän haastetta, kannattaa katsoa läpi haastavammat suomalaiset korttipelit. Löydät taatusti itsellesi sopivimman, sillä korttipelejä on olemassa satoja. Jos taas etsit lasten peli-iltaan sopivaa peliä, leppoisaa ajanvietettä tai muuten vain rentoa pelikokemusta, anna Sika korttipelille mahdollisuus!

Viimeisimmät kommentit

Ei kommentteja.